Dolgozunk
cím 1134 Budapest, Lehel utca 11. telefon +36 (30) 950 5650 E-mail info@lunir.hu
 
Tervezünk elválasztó Fejlesztünk elválasztó Működtetünk
 
 

Híreink

Az emotikonok evolúciója :-) 2. rész

Dátum 2014. 02. 17. Kategória weboldal Kommentek kommentek
 
Az emotikonok, azaz hangulatjelek kapcsán az első részben áttekintettük, hogy adott jelek együttes szereplése miként ruházódott fel új jelentéssel, illetve, hogyan fejlődtek ők maguk: az alkotórész jelek technikai kifinomultsága nyomán miként vált a hozzájuk tartozó jelentés egyre árnyaltabbá.

 

Üzemanyagcellás adatközpontok

Dátum 2014. 02. 13. Kategória internet Kommentek kommentek
 
Siker koronázta a Microsoft Research kutatóinak azt a tavalyi törekvését, hogy üzemanyagcellával lássanak el egy adatközpontot. Bejelentették, hogy sikeres volt a bemutatója a szerverszekrénybe épített üzemanyagcellás áramforrásnak. Az energiaforrás közvetlenül táplálja a szervereket, ezért számos, az energiaellátásban megszokott alkotóelem fölöslegessé vált, így az energiaellátó rendszerek egyszerűsödése kevesebb hibaforrást eredményez.

 

Miért fontos, hogy cégünk rendelkezzen weboldallal?

Dátum 2014. 02. 06. Kategória weboldal Kommentek kommentek
 
Miért fontos, hogy cégünk rendelkezzen weboldallal?
Fejlődő világunk elengedhetetlen részévé vált az online felület. Mint ahogy mobiltelefon nélkül, úgy internet nélkül is elképzelhetetlenné vált a világ.

A KSH 2012-es felmérése alapján az internet-előfizetések száma Magyarországon 2002-ben 670 ezer volt, 2012-ben pedig meghaladta az 5 milliót.

Az internet segítségével információt gyűjthetünk, állást kereshetünk, közösséget építhetünk, társa lelhetünk, szórakozhatunk, vásárolhatunk, stb. Az élet szinte minden területén a hasznunkra lehet.
 

Pinterest, mint marketing eszköz

Dátum 2014. 02. 04. Kategória internet Kommentek kommentek
 
Pinterest, mint marketing eszköz
Mi is az a Pinterest?

A Pinterest egy amerikai közösségi képmegosztó weboldal. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a regisztrált felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.
A Pinterestet a Cold Brew Labs, egy Palo Altóban lévő 16 fős csapat üzemelteti, havi 12 millió látogatója van, főként nők. A Pinterest felhasználóinak elköteleződése 200-300%-kal erősebb, mint amit a Twitter fel tudott mutatni ebben a korában, így a Pinterestet mára a legnagyobbak - a Facebook, a LinkedIn, a YouTube és a Tumblr - mezőnyében tartják számon.

 

Az emotikonok evolúciója :-) 1. rész

Dátum 2014. 01. 31. Kategória internet Kommentek kommentek
 
Az emotikonok evolúciója :-) 1. rész
Az emotikonok, azaz hangulatjelek fogalmával a 90-es évek végén találkoztam először, amikor még gyerekcipőben járt felénk a net, és hosszú percekig töltött le egyetlen képet.

Inkább érdekességnek tűnt, sem mint komoly rendeltetéssel bíró képződménynek, ezzel szemben a wikipédia vonatkozó cikke szerint az 1982-ben létrejött smiley eredetileg azért született, „hogy pótolják a beszélgetés során az arckifejezéseket, gesztusokat, amik nélkül a mondanivaló néha félreérthető”, mivel „a humoros vagy annak szánt üzenetek gyakran okoztak félreértést, fölösleges vitákat, mert nem mindenki értette meg, hogy az üzenet csak viccnek volt szánva.”
 

Keresés

Kérjük írd be a keresendő szót vagy kifejezést az alábbi helyre, majd kattints az ikonra a hírek közti kereséshez.

Gagyiweb facebook